Tvarios pakuotės pasirinkimas: pagrindinis žingsnis siekiant išsaugoti planetą

Numatomas skaitymo laikas: 2 min
Sustainability: protecting the environment

Tai neperdėta: teisingi pakavimo sprendimai gali labai paveikti mūsų aplinką. Nesvarbu, ar esate smulkaus verslo savininkas, ar MVĮ dalis, jūsų pasirinkimas yra svarbus. Nors perėjimas prie LED apšvietimo gali tiesiogiai neišgelbėti poliarinio ledo dangtelio, pakuočių pasaulis suteikia unikalią galimybę.

2023 m. Europos Sąjunga sukūrė stulbinančius 84.3 trilijonai tonų pakuočių atliekų – tik ledkalnio viršūnė. Taigi, kaip sumažinti savo pakuotės anglies poveikį? Apsvarstykite šiuos pagrindinius veiksnius:

Svorio mažinimas: lengvumo galia

Palengvinimas apima medžiagų ar gaminių svorio mažinimą išlaikant jų funkcionalumą. Naudodami lengvą pakuotę galite pasiekti keletą privalumų:

  • Padidintas tvarumas: lengvesnės pakavimo medžiagos prisideda prie ekologiškesnės planetos.
  • Išlaidų taupymas: mažesnis svoris sumažina transportavimo išlaidas.
  • Supaprastinta logistika: lengvesnis valdymas ir platinimas.

Medžiagos jungiklis: nuo sunkaus stiklo prie lengvesnių alternatyvų

Sutelkime dėmesį į stiklines pakuotes – populiarus žvakių pasirinkimas dėl savo elegancijos ir vizualinio patrauklumo. Tačiau stiklas yra sunkus ir trapus. Įsivaizduokite stiklinėje supakuotų gaminių krovinį, sveriantį milžiniškus 40 000 svarų!

Apsvarstykite alternatyvą: alaviniai žvakių indai su dangteliais. Šios talpyklos yra žymiai lengvesnės, todėl yra puikus pasirinkimas kuriant tvarų gaminių dizainą. Jie ne tik sumažina jūsų anglies pėdsaką, bet ir sustiprina jūsų prekės ženklo įsipareigojimą imtis atsakomybės už aplinką.

Viso pakuočių gyvavimo ciklo supratimas

Kalbant apie pakuotę, jos poveikis yra daug didesnis nei pradinis išpakavimas. Gamintojai turi pakeisti savo požiūrį – pakuotės atidarymą laikyti tik pradžia, o ne pabaiga. Pasirinkus tinkamas medžiagas ir dizainą, pakuotė gali atsinaujinti, neleis joms tapti atliekomis ir neužkimšti sąvartynų.

Metalinė skardinė pakuotė: puikus pavyzdys

Apsvarstykite metalinę skardinę pakuotę. Klientai jį naudoja saugodami brangius daiktus, atminimo dovanėles ir net pildydami. Dėl patrauklumo, ilgaamžiškumo ir praktiškumo jis yra pagrindinis kandidatas pakartotiniam naudojimui. Be to, kartoniniai vamzdeliai ir kitos pakavimo galimybės gali būti naudojamos įvairioms funkcijoms – nuo ​​augalų vazonų iki rašiklių laikiklių.

Vartotojų elgsena: pakartotinis naudojimas prieš. Greitas šalinimas

Neseniai atlikta We-Pack apklausa atskleidžia vilčių teikiančią tendenciją: 50 % vartotojų aktyviai pakartotinai naudoja pakuotes, o tai rodo augantį tvarumo suvokimą. Tik 5% iš karto jį išmeta. Šis elgesio pokytis pabrėžia, kad svarbu sukurti pakuotę, skatinančią pakartotinį naudojimą.

Apgalvotas šalinimas

Nors dauguma pakavimo medžiagų ilgainiui tampa atliekomis, verslo savininkai turėtų apsvarstyti jų poveikį. Dešimtmečius ar net šimtmečius trunkančios plastikinės pakuotės kelia iššūkių. Priešingai, tokios galimybės kaip kraftpopieriaus pakuotės yra kompostuojamos ir biologiškai skaidžios. Laikui bėgant jie suyra, praturtindami dirvą.

Apdoroti

Įmonėms gamybos procesas dažnai lieka nepastebimas ir nepastebimas. Daugelis įmonių pasikliauja išoriniais pakavimo sprendimais, todėl jos nežino, kaip gaminamos jų pakuotės ir koks jų poveikis aplinkai.

Nepaisant iššūkių, galite aktyviai prisidėti prie tvarumo. Sertifikuotai tvarios pakavimo galimybės yra lengvai prieinamos rinkoje. Šių pasirinkimų pasirinkimas ne tik atitinka jūsų įsipareigojimą tausoti aplinką, bet ir siunčia galingą žinią jūsų klientams.

Perdirbamumas

Nors vien perdirbimas neišspręs aplinkos krizės, jis žymiai sumažina žalą. Štai kur metalas šviečia kaip pakavimo medžiaga. Įspūdingi 80% viso pagaminto metalo lieka apyvartoje, išvengiant sąvartynų ir atliekų. Tai gyvybiškai svarbi žiedinės ekonomikos sudedamoji dalis – atsakingos verslo praktikos įrodymas.

Tikimės, kad tai padės suprasti pagrindinius veiksnius, į kuriuos turite atsižvelgti, norėdami užtikrinti, kad pasirinkdami pakuotę prisidėsite prie ekologiškesnio pasaulio.


tau taip pat gali patikti Peržiūrėti visus

Ferrero Roche

Corporations Across EU Embrace Sustainable Packaging

Big brands are now exploring sustainable packaging. Discover more.

Heart shaped tin packaging

Metal Tins: The Top Packaging Pick for EU Consumers

Delve into the rationale behind the rising popularity of metal packaging among your clientele.

Sustainability: protecting the environment

Tvarios pakuotės pasirinkimas: pagrindinis žingsnis siekiant išsaugoti planetą

Tai neperdėta: teisingi pakavimo sprendimai gali labai paveikti mūsų aplinką. Nesvarbu, ar esate smulkaus verslo savininkas, ar MVĮ dalis, jūsų pasirinkimas yra svarbus. Nors perėjimas prie LED apš...